Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS – Bc. Michaela Kamenická
Bc. Michaela Kamenická
Diplomová práce
Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS
Analysis of fatty acids and tocopherols in oils using GC-MS
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu mastných kyselin a tokoferolů v rostlinných olejích pomocí analytické techniky GC-MS. V teoretické části jsou charakterizovány tyto dvě skupiny látek spolu s principy plynové chromatografie, hmotnostní spektrometrie a jejich spojení. Rovněž je vypracována rešerše týkající se stanovení mastných kyselin a tokoferolů v olejích. V experimentální části práce bylo …víceAbstract:
This thesis is focused on the analysis of fatty acids and tocopherols in vegetable oils using the analytical technique GC-MS. These two groups of compounds together with the principles of gas chromatography, mass spectrometry and their connection are characterized in the theoretical part. The literary research regarding the determination of fatty acids and tocopherols in oils is performed, too. In …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kamenická, Michaela. Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití hmotnostní spektrometrie pro analýzu nízkomolekulárních organických látek v paleontologii a v biologické antropologii
Veronika SEIDLEROVÁ -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Využití tandemu plynové chromatografie - hmotnostní spektrometrie pro screening reziduí pesticidů v potravních doplňcích
Dana Hájková -
Spektrometrie iontové pohyblivosti ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze cukrů
Lucie PUŠOVÁ -
Využití hmotnostní spektrometrie při odhalování falšování potravin
Aneta Štěpánová -
Kvalita oleje z hroznových zrníček
Veronika Vlková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková