Technologické vlastnosti křepelčích vajec – Marie Dostálová
Marie Dostálová
Bachelor's thesis
Technologické vlastnosti křepelčích vajec
Technological properties of quail eggs
Anotácia:
Technologické vlastnosti, jinými slovy funkční vlastnosti, křepelčích vajec ovlivňují přípravu a výrobu potravin. Mezi základní funkční vlastnosti vaječného bílku patří tvorba gelu, tvorba pěny a potlačování krystalizace. Tvorba gelu je důležitá u výroby vařených křepelčích vajec. Tvorba pěny je podstatná při výrobě pekařských a cukrářských výrobků. Potlačování krystalizace se využívá zejména u výroby …viacAbstract:
Technological properties, in other words functional properties, of quail eggs influence the preparation and production of food. The basic functional properties of egg albumen include gel formation, foam formation and suppression of crystallization. Gel formation is important in the production of boiled quail eggs. Foam formation is necessary in the production of confectionery and bakery products. Suppression …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Functional and Environmental Properties of High-Temperature Biochar
Anežka Sedmihradská -
Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských
Sylvie Ondrušíková -
Testing of different quality filtering algorithms on contig quality in plant transcriptome
Laura-Nadine KROLL -
Integrated Analysis and Quality Framework for Automotive Embedded Software Quality
Heinz Hille -
An Analysis of Service Quality in Chosen Prague Wineries
Kateryna Pohrebniak -
Internal controls and financial reporting quality: before and after implementation of system of internal controls. Evidence from Azerbaijan
Sahila Shabanova -
Quality Culture, Changing Minds and Attitudes - The Case of China
Huang Huang -
Smart Cities and Data Quality in the area of habitation
Anton Morozov