Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích – Kamila Lacinová
Kamila Lacinová
Bakalářská práce
Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích
Asaia and Their Occurrence in Foods and Beverages
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je představit bakterie rodu Asaia, jejich vlastnosti, výskyt a význam v potravinářském průmyslu. První část práce se zaměřuje na obecnou charakteristiku bakterií octového kvašení, druhá část se již zabývá samotnou bakterií Asaia a jejím taxonomickým zařazením, poté se práce zaměřuje na popis morfologických, fyziologických a biochemických vlastností. Další kapitola popisuje …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to introduce bacteria of genus Asaia, their properties, occurrence and importance in food industry. The first part focuses on the general characteristics of acetic bacteria, the second part deals with the Asaia bacterium itself and its taxonomic classification, then the work focuses on the description of morphological, physiological and biochemical properties. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lacinová, Kamila. Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiální rizika u výroby nealkoholických nápojů
Jana Vaňharová -
Mikrobiologie džusových nápojů
Barbora Zemanová -
Studium inhibice bakterií octového kvašení pomocí siřičitanů
Polina Gorodkova -
Citlivost nežádoucích bakterií octového kvašení k sanitačním prostředkům používaným ve výrobnách nealkoholických nápojů
Simona Sedláčková -
Octové bakterie ve vinařské technologii a studium jejich inhibice
Aleš Vavřiník -
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Eva Vontrobová -
Výskyt bakterií mléčného kvašení ve víně
Simona LIŠKOVÁ -
Štúdium octového kvasenia vo vybraných druhoch vína
Kristína Miklovičová