Mléčné výrobky ve výživě adolescentů – Mgr. Denisa Staňková
Mgr. Denisa Staňková
Diplomová práce
Mléčné výrobky ve výživě adolescentů
Dairy products in the nutrition of adolescents
Anotace:
Období dospívání je provázeno zásadními tělesnými změnami. Dochází zejména ke změnám v tělesném složení, růstovému spurtu, mineralizaci kostí atd. A právě proto je výživa v tomto období velice zásadní. Tato diplomová práce se zabývá důležitostí mléka a mléčných výrobků ve výživě adolescentů. Teoretická část shrnuje specifika ve výživě dospívajících, soudobé poznatky o mléčných výrobcích, jejich význam …víceAbstract:
Adolescence is associated with essential somatic changes. The most important changes are in body composition, increase of growth, bone mineralization etc. These are the main reasons why is the adequate nutrition during this life period very significant. This master thesis focuses on the importance of milk and dairy products in the diet of adolescents. Theoretical part of the thesis summarises special …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/lz7d1/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2016
- Vedoucí: Mgr. Veronika Suchodolová
- Oponent: Mgr. Jana Spáčilová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista
Práce na příbuzné téma
-
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse