Žvýkání jako změna kontextu - vliv žvýkání na kognitivní výkon – Mgr. Milan Růžička
Mgr. Milan Růžička
Bakalářská práce
Žvýkání jako změna kontextu - vliv žvýkání na kognitivní výkon
Taste of chewing-gum as a context for long-term-memory recall
Anotace:
Tato práce se empiricky zabývá kognitivním kontextem k zapamatované informaci. Konkrétně pak ověřuje, jestli příchuť žvýkačky sama o sobě vyvolává při učení tak silný efekt kontextu, že posléze facilituje vybavení z dlouhodobé paměti. K tomuto přesvědčení jsem došli na základě předcházejících výzkumů o žvýkačkách a na základě prokázané efektu kontextu pro vybavení u vůní. Nejdříve se v textu zabýváme …víceAbstract:
Aim of these papers is cognitive context-effects upon memory. Properly the question - if the taste of a piece of chewing-gum can produce intense context-dependence effect for delayed recall. This general belief comes from previous studies upon psychological aspects of chewing-gums and from analogous experimental findings in odours. For understanding this effect we made a theoretical overview in memory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 1. 2007
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/gan1i/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 1. 2007
- Vedoucí: Mgr. Miroslav Šipula
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíBakalářský studijní program / obor:
Sociální politika a sociální práce / Psychologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.