Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování – Bc. Jana Hájková
Bc. Jana Hájková
Bachelor's thesis
Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování
Foodborne disease: knowledge, experience, perception of risks and preventable behavior
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá nákazami alimentárního původu. Teoretická část popisuje hlavní charakteristiku a rozdělení alimentárních nákaz, jejich epidemický řetězec, příčiny vzniku, faktory ovlivňující vznik infekce a průběh onemocnění. Dále jsou popsány zásady bezpečnosti potravin v domácnosti, které vyplývají z dokumentu Světové zdravotnické organizace „Pět klíčů k bezpečnému stravování“. Nakonec …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with diseases of alimentary origin. The theoretical part describes the main charakteristics and classification of foodborne illnesses, their epidemic chain, causes of origin, factors influencing the development of infection and course of illness. It also describes the principles of food safety in the household, that arising from the document of World Health Organization …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2018
Identifier:
https://is.muni.cz/th/tposx/
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2018
- Supervisor: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Reader: MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Nutritive therapist
Theses on a related topic
-
Hygiena potravin
Lenka SEIDLOVÁ -
Státní dozor v oblasti potravin živočišného původu
Daniela Lucová -
Bakteriofágová kontaminace potravin
Klára KOCINCOVÁ -
Výskyt viru hepatitidy E v biologických vzorcích prasete domácího a možné cesty kontaminace potravin
Petra Vašíčková -
Alimentární nákazy a otravy a alergeny v potravinách
Zdeňka Davídková -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Alimentární nákazy z potravin - intoxikace salmonelou
Irena JEŘÁBKOVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Marie-Anna Kopřivová