Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování – Bc. Jana Hájková
Bc. Jana Hájková
Bakalářská práce
Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování
Foodborne disease: knowledge, experience, perception of risks and preventable behavior
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá nákazami alimentárního původu. Teoretická část popisuje hlavní charakteristiku a rozdělení alimentárních nákaz, jejich epidemický řetězec, příčiny vzniku, faktory ovlivňující vznik infekce a průběh onemocnění. Dále jsou popsány zásady bezpečnosti potravin v domácnosti, které vyplývají z dokumentu Světové zdravotnické organizace „Pět klíčů k bezpečnému stravování“. Nakonec …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with diseases of alimentary origin. The theoretical part describes the main charakteristics and classification of foodborne illnesses, their epidemic chain, causes of origin, factors influencing the development of infection and course of illness. It also describes the principles of food safety in the household, that arising from the document of World Health Organization …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2018
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tposx/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2018
- Vedoucí: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Oponent: MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Hygiena potravin
Lenka SEIDLOVÁ -
Státní dozor v oblasti potravin živočišného původu
Daniela Lucová -
Bakteriofágová kontaminace potravin
Klára KOCINCOVÁ -
Výskyt viru hepatitidy E v biologických vzorcích prasete domácího a možné cesty kontaminace potravin
Petra Vašíčková -
Alimentární nákazy a otravy a alergeny v potravinách
Zdeňka Davídková -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Alimentární nákazy z potravin - intoxikace salmonelou
Irena JEŘÁBKOVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Marie-Anna Kopřivová