Šárka Nejedlá
Bakalářská práce
Lepek v potravinách, ano či ne?
Gluten in foodstuffs, yes or no?
Anotace:
Lepek je směs rostlinných glykoproteinů a v poslední době je velmi diskutovanou látkou, a to zejména v jeho negativním smyslu. Mnoho lidí jej vyřazuje ze svého jídelníčku, aniž by jim dělal sebemenší problémy jen proto, že se doslechli nebo dočetli, že není zdravý, ukládá se ve střevech, způsobuje tloustnutí nebo například celiakii. Obiloviny obsahující lepek mají velké množství hydrofilních vitamínů …víceAbstract:
Gluten is a mixture of plant glycoproteins and recently it is a highly discussed substance, especially in its negative sense. Many people eliminate it from their diet without any problems just because they heard or read that gluten is not healthy, it stores in their intestine, causes fattening or celiac disease, for example. Gluten-containing cereals have a large amount of hydrophilic B-group vitamins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Potravní a jiné alergie u zvířat
Jana Kubíčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva