Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny – Bc. Josef OSIČKA
Bc. Josef OSIČKA
Master's thesis
Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny
The influence od food preservation on antioxidant properties of fruits and vegetables
Abstract:
Diplomová práce popisuje vliv elektroaktivované vody na skladování různých druhů ovoce a zeleniny a hlavně vliv na jejich antioxidační kapacitu. Teoretická část se zabývá popisem antioxidantů a metod na určení antioxidační kapacity. Popisem použitých vzorků ovoce a zeleniny. Dále jsou zde popsány deklarované účinky elektroaktivované vody a její dostupnost. Praktická část se zabývá stanovením antioxidační …moreAbstract:
This thesis describes the effect of electrolyzed water on storage of different fruits and vegetables and its major influence on their antioxidant capacity. The theoretical part describes antioxidants and methods to determine antioxidant capacity. Description of the samples of fruit and vegetables. There are also described declared effects of electrolyzed water and its availability. The practical part …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
22470
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
OSIČKA, Josef. Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Technological Risk Management
Theses on a related topic
-
Hodnocení antioxidační kapacity u vybraných ovocných nápojů
Bára Richterová -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Antioxidanty - syntetické a přírodní látky
Veronika MITUROVÁ -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová