Význam drobného ovoce ve výživě člověka – Veronika Seidlerová
Veronika Seidlerová
Bakalářská práce
Význam drobného ovoce ve výživě člověka
The importance of small berries in human nutrition
Anotace:
Drobné ovoce se v potravě lidí objevuje již od dob sběračů. Plody drobného ovoce jsou bobule (angrešt, rybíz, borůvka, brusinka), souplodí peckoviček (ostružiník, maliník) nebo souplodí nažek (jahodník). V České republice se s nimi setkáme jak ve volné přírodě, zahradách, ale i v obchodních řetězcích. Jeden obyvatel České republiky ročně zkonzumuje přes 80 kg ovoce z toho 4,5 kg drobného ovoce. Nejvíce …víceAbstract:
Small fruits have appeared in the food of humans since the gatherers. The fruits of the small fruit are berries (gooseberries, currants, blueberries, cranberries), aggregate of drupes (blackberries, raspberry) or aggregate of achenes (strawberry). One inhabitant of the Czech Republic a year consumes over 80 kg of fruit, including 4.5 kg of small fruit. Strawberries are among the most consumed, with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva