Eliska Romankiv

závěrečná práce studenta vyššího odborného studia

Porovnání umělých sladidel a cukru (sacharózy) z hlediska škodlivosti na zdraví

Abstract:
Práce má část teoretickou a praktickou. Teoretická část práce zahrnuje výrobu cukru a rafinaci, porovnání řepného a třtinového cukru z hlediska škodlivost na zdraví i dopad cukru na zdraví. Dále také druhy umělých sladidel, jejich chemické, senzorické a chuťové vlastnosti a jejich dopad na naše zdraví. Praktická část je zaměřena na výzkum znalostí a povědomí o rozdílu mezi umělými sladidly a cukrem …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Jitka Koubová
  • Reader: Ing. Daniel Froněk

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

VOŠES A SPŠPT

vyšší odborný program:
Potravinářská technologie a biotechnologie

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.