Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka – Kateřina Lachmanová
Kateřina Lachmanová
Bachelor's thesis
Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka
Mycotoxins and their effects on human health
Anotácia:
SouhrnHlavními produkty plísní jsou mykotoxiny, mezi něž patří zejména aflatoxiny, ochratoxin A, patulin, fumonisiny, deoxynivalenol a kyselina cyklopiazonová, které jsou nejčastěji tvořeny plísněmi – rod Aspergillus, Penicillium, Fusarium a Alternaria.Tato práce se zabývala základní charakteristikou plísní, jejich výskytu v potravinách a hlavně jimi produkovanými mykotoxiny. Dále jsem se zaměřila …viacAbstract:
SummaryThe main products of fungi are mycotoxins, which include in particular aflatoxins, ochratoxin A, patulin, fumonisins, deoxynivalenol, and cyclopiazonic acid, which are most commonly formed by fungi - the genus Aspergillus, Penicillium, Fusarium and Alternaria.This work dealt with the basic characteristics of fungi, their occurrence in food, and especially their mycotoxins. I also focused on …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Antimikrobiální aktivita extraktů konopí a chmele proti vybraným plísním a bakteriím způsobujícím onemocnění kůže
Tereza Válová -
Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium
Iveta VÁLKOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva