Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka – Kateřina Lachmanová
Kateřina Lachmanová
Bakalářská práce
Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka
Mycotoxins and their effects on human health
Anotace:
SouhrnHlavními produkty plísní jsou mykotoxiny, mezi něž patří zejména aflatoxiny, ochratoxin A, patulin, fumonisiny, deoxynivalenol a kyselina cyklopiazonová, které jsou nejčastěji tvořeny plísněmi – rod Aspergillus, Penicillium, Fusarium a Alternaria.Tato práce se zabývala základní charakteristikou plísní, jejich výskytu v potravinách a hlavně jimi produkovanými mykotoxiny. Dále jsem se zaměřila …víceAbstract:
SummaryThe main products of fungi are mycotoxins, which include in particular aflatoxins, ochratoxin A, patulin, fumonisins, deoxynivalenol, and cyclopiazonic acid, which are most commonly formed by fungi - the genus Aspergillus, Penicillium, Fusarium and Alternaria.This work dealt with the basic characteristics of fungi, their occurrence in food, and especially their mycotoxins. I also focused on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LACHMANOVÁ, Kateřina. \textit{Mykotoxiny a~jejich vliv na zdraví člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/0wgeu0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Antimikrobiální aktivita extraktů konopí a chmele proti vybraným plísním a bakteriím způsobujícím onemocnění kůže
Tereza Válová -
Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium
Iveta VÁLKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva