Zkoumání změn kvalitativních parametrů v závislosti na počasí (srážek a teplot) u potravinářské pšenice. – Bc. Hana VACLOVÁ
Bc. Hana VACLOVÁ
Master's thesis
Zkoumání změn kvalitativních parametrů v závislosti na počasí (srážek a teplot) u potravinářské pšenice.
Examination of changes of the qualitative parameters depending on weather conditions (rainfall and temperature) for food wheat.
Abstract:
Tato práce se zabývá zkoumáním vlivu počasí (teploty a srážek) na jakost potravinářské pšenice během celého vegetačního období. Průběh počasí má největší vliv na objemovou hmotnost, dusíkaté látky a lepek. Pro dosažení nejlepší kvality zrna potravinářské pšenice je vhodné teplé počasí s dostatkem srážek zejména na závěr vegetačního období. V teoretické části této práce je popsána botanická charakteristika …moreAbstract:
The aim of this study is the weather condition influences (temperature and rainfall) on the quality parameters of food wheat during the vegetation season. The weather conditions have the main influence on volume weight, nitrogen content and gluten. The hot whether with enough rainfall mainly in the end of the vegetation season is the best for good grain quality of food wheat. The botanic characterization …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2009
Accessible from:: 18. 5. 2009
Identifier:
12514
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2009
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VACLOVÁ, Hana. \textit{Zkoumání změn kvalitativních parametrů v závislosti na počasí (srážek a teplot) u potravinářské pšenice.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/0x0ur9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VACLOVÁ, Hana. Zkoumání změn kvalitativních parametrů v závislosti na počasí (srážek a teplot) u potravinářské pšenice.. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 18. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Vliv teploty skladování na jakostní parametry révových vín
Lukáš Mudrych -
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Vliv podmínek skladování na vybrané jakostní parametry nápojů rostlinného původu imitujících mléko
Gabriela Přívarová -
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Veronika Božena Hendrychová -
Vliv vybraných faktorů skladování na jakostní parametry křepelčích vajec
Sylvie Ondrušíková -
Vliv přídavku vybraných dekarboxyláza-pozitivních zákysových bakterií mléčného kvašení na jakostní parametry modelových přírodních sýrů
Kristýna Glawatá -
Analýza vlivu hnojení v kombinaci s průběhem počasí na výnos pšenice ozimé a cukrové řepy
Tomáš Němec -
Současné trendy ve šlechtění pšenice obecné na kvalitu v souvislosti se změnami klimatu
Tereza Kubecová