Mikrobiologická bezpečnosť mäsa – Bc. Katarína Zástavková
Bc. Katarína Zástavková
Diplomová práce
Mikrobiologická bezpečnosť mäsa
Mikrobiologická bezpečnost masa
Anotace:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickou kontaminací hovězího masa významnými skupinami mikroorganismů. Během třech různých měsíců září, leden a únor byly odebrány stěrovou metodou vzorky z povrchu masa jednotlivých částí jatečně upravených hovězích polovin (přední kýta, zadní kýta, krk, pupek, žebro, hruď). Z těchto vzorků byl stanoven celkový počet mikroorganismů (CPM), bakterie mléčného kvašení …víceAbstract:
The diploma thesis deals with microbiological contamination of beef with important groups of microorganisms. During three different months, September, January and February, steric methods were taken from the surface of the meat of the individual parts of the carcass of bovine halves (front thigh, hind thigh, neck, navel, rib, chest). From these samples, the total number of microorganisms (CPM), lactic …víceAbstract:
Diplomová práca sa zaoberá mikrobiologickou kontamináciou hovädzieho mäsa významnými skupinami mikroorganizmov. V priebehu troch rôznych mesiacov september, január a február boli odobrané sterovou metódou vzorky z povrchu mäsa jednotlivých častí jatočne upravených hovädzích polovíc (predné stehno, zadné stehno, krk, pupok, rebro, hruď). Z týchto vzoriek bol stanovený celkový počet mikro-organizmov …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Non-invasive contactless identification and characterization of microorganisms by Raman spectroscopy and optical micromanipulations
Silvie Bernatová -
Mikrobiálna kontaminácia kávových zŕn
Peter Csányi -
Microbial contamination and preservation of selected cultural heritage in the Czech Republic
Tereza Branyšová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková -
Vyhodnocení mikrobiální kontaminace audiovizuálních materiálů kultivačními a molekulárně-biologickými technikami
Nikola Lisá -
Mikrobiální kontaminace koření v hlášení RASFF
Andrea TOMISOVÁ -
Mikrobiální kontaminanty raw potravin a obilných produktů
Kristýna VENGLOVIČOVÁ -
Kontrolní stěry na mikrobiální znečištění prostředí
Simona KUKRÁLOVÁ