Kontrolní postupy založené na principu HACCP pro rizikové potraviny z hlediska kontaminace bakterií Listeria monocytogenes – Bc. Tereza ELLNEROVÁ
Bc. Tereza ELLNEROVÁ
Diplomová práce
Kontrolní postupy založené na principu HACCP pro rizikové potraviny z hlediska kontaminace bakterií Listeria monocytogenes
The control procedures based on principle of HACCP for risk foods from the point of view of contamination bacterium Listeria monocytogenes
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na zpracování analýzy rizika a kritických kontrolních bodů (HACCP) pro nejčastěji kontaminovanou potravinu bakterií Listeria monocytogenes. Nejčastěji kontaminované potraviny jsou výrobky lahůdkářského typu, z nichž byl pro sestavení příručky kritických kontrolních bodů vybrán hermelínový salát. Teoretická část zahrnuje jak problematiku systému HACCP, tak problematiku …víceAbstract:
This thesis is focused on designation of risk analysis and critical control points (HACCP) for the esculent most often contaminated by bacteria Listeria monocytogenes. The most often contaminated esculents are the products of delicatessen, out of which the Camembert salad was chosen for the purpose of preparation of the critical control points manual. The theoretical part includes both the problematic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2009
Zveřejnit od: 29. 4. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2009
- Vedoucí: MUDr. Pavla Svrčinová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ELLNEROVÁ, Tereza. \textit{Kontrolní postupy založené na principu HACCP pro rizikové potraviny z hlediska kontaminace bakterií Listeria monocytogenes}. Online. Diplomová práce. Ostrava: Ostravská univerzita, Lékařská fakulta. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/0xp4ws/.
Jak správně citovat práci
ELLNEROVÁ, Tereza. Kontrolní postupy založené na principu HACCP pro rizikové potraviny z hlediska kontaminace bakterií Listeria monocytogenes. Ostrava, 2009. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Odborný pracovník v ochraně veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Systém HACCP ve společnosti Pekařství Cais
Michaela Podlešáková -
Zavedení systému HACCP v hypermarketu Albert
Kateřina Kubátová -
Zavedení systému HACCP ve vybrané společnosti
Veronika Černá -
Systém HACCP ve vybrané společnosti
Marek Šesták -
Srovnání systému HACCP pro různé formy stravovacích služeb v domovech pro seniory
Lenka Kabátová -
Systém HACCP a jeho implementace ve faremním zpracování hovězího masa
Markéta KOTRCOVÁ -
Aplikace systému HACCP v restauračním zařízení
Michaela Nováková -
Systém HACCP v potravinářském provoze a jeho auditování
Pavla Wochová