Bc. Tomáš Konečný
Master's thesis
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
How do consumers perceive additives
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou přídatných látek v potravinách. Teoretická část představuje podmínky regulačních orgánů a hodnocení bezpečnosti před uvedením přídatných látek na trh. Dále jsou zde uvedeny charakteristiky jednotlivých funkčních tříd přídatných látek. Pozornost je věnována i vlivu přídatných látek na lidské zdraví. Součástí praktické části je vyhodnocení dotazníkového šetření …moreAbstract:
Thesis deals with the issue of additives in food. Theoretical part presents conditions of regulatory authorities and safety assessment before placing food additives on the market. Furthermore, the characteristics of different functional classes of additives are presented. Attention is also pointed to the effect of additives on the human health. Practical part includes an evaluation of a questionnaire …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024
Identifier:
https://is.muni.cz/th/gv2gs/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
- Reader: Mgr. Veronika Suchodolová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Dietitian / Dietetian
Theses on a related topic
-
Consumer Perception of Organic Food in Armenia
Inessa Avagyan -
Consumer Perception of Tesco Private Labels in the Czech Republic
Alina Valetova -
Consumer awareness and perception of CSR activities of two companies in the beverage industry
Sabina Ismailova -
Spotřebitelské vnímání kvality potravin
Karolína Spilková -
Vnímání zajištění bezpečnosti potravin ve stravování spotřebitelem ve vybraném regionu
Jan Hampl -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu)
Anežka Skarková -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná