Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky – Bc. Tomáš Konečný
Bc. Tomáš Konečný
Diplomová práce
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
How do consumers perceive additives
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou přídatných látek v potravinách. Teoretická část představuje podmínky regulačních orgánů a hodnocení bezpečnosti před uvedením přídatných látek na trh. Dále jsou zde uvedeny charakteristiky jednotlivých funkčních tříd přídatných látek. Pozornost je věnována i vlivu přídatných látek na lidské zdraví. Součástí praktické části je vyhodnocení dotazníkového šetření …víceAbstract:
Thesis deals with the issue of additives in food. Theoretical part presents conditions of regulatory authorities and safety assessment before placing food additives on the market. Furthermore, the characteristics of different functional classes of additives are presented. Attention is also pointed to the effect of additives on the human health. Practical part includes an evaluation of a questionnaire …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/gv2gs/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Mgr. Veronika Suchodolová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Výživa dospělých a dětí / Výživa dospělých a dětí
Práce na příbuzné téma
-
Consumer Perception of Organic Food in Armenia
Inessa Avagyan -
Consumer Perception of Tesco Private Labels in the Czech Republic
Alina Valetova -
Consumer awareness and perception of CSR activities of two companies in the beverage industry
Sabina Ismailova -
Spotřebitelské vnímání kvality potravin
Karolína Spilková -
Vnímání zajištění bezpečnosti potravin ve stravování spotřebitelem ve vybraném regionu
Jan Hampl -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu)
Anežka Skarková -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná