Bc. Ina Ragasová

Master's thesis

Krystalizace v podchlazeném vodném roztoku sacharózy

The crystallization in undercooled sucrose aqueous solution
Abstract:
Předmětem této diplomové práce bylo studium krystalizace vody v podchlazeném vodném roztoku sacharózy o vhodně zvolené koncentraci 50 hm%. Krystalizace vody v systému voda - sacharóza byla sledována za neizotermních podmínek metodou diferenční skenovací kalorimetrie. Z experimentálních dat byla určena teplota krystalizace vody, teplota skelného přechodu matrice a teplota následného tání ledu ve vzorku …more
Abstract:
The aim of this thesis is the study of water crystallization in undercooled aqueous solution of sucrose with 50 wt% concentration. The ice crystallization in the water sucrose system was observed by differential scanning calorimetry under non isothermal conditions. Temperature of ice crystallization, glass transition temperature of the matrix and ice melting temperature were obtained from experimental …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2012
  • Supervisor: Ing. Jana Shánělová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ragasová, Ina. Krystalizace v podchlazeném vodném roztoku sacharózy. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická