Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů – Bc. Šárka PETÁKOVÁ
Bc. Šárka PETÁKOVÁ
Diplomová práce
Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů
Quality indicators of meat from farm animals
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit jakostní znaky masa z faremně chova-ných jelenů a srovnat je se znaky hovězího masa mladých býků shodného věku a podobných podmínek chovu na základě chemického složení svaloviny. Do experimentu bylo zahrnuto celkem dvanáct kusů jelenů a dvanáct kusů mla-dých býků, ve věkovém rozmezí 20-24 měsíců. Pro vlastní analýzu byly odebrány vzorky masa z nejdelšího zádového …víceAbstract:
The aim of this diploma work is to evaluate the meat quality of farm-raised deer meat and compare it with the quality of bull beef of identical age and similar breeding conditions, the core factor analysed in this research study is the muscle biochemical composition. A total of twelve deer and twelve young bulls, aged 20-24 months, were included in the experiment. The meat samples were taken from the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PETÁKOVÁ, Šárka. Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů. Č. Budějovice, 2021. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Kvalita zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva