Bc. Lucie Nowáková

Diplomová práce

Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány

Calcium in foods for vegans and vegetarians
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vápníkem ve výrobcích určených pro vegany a vegetariány, konkrétně je zaměřena na rostlinné alternativy mléka a mléčných výrobků. Teoretická část uvádí základní informace o vegetariánských způsobech stravování a potravinách určených pro vegany a vegetariány, shrnuje význam vápníku v lidském organismu, uvádí některé jeho zdroje ve stravě a využitelnost ze stravy. Experimentální …více
Abstract:
This thesis deals with calcium in vegan and vegetarian foodstuffs, more specifically it focuses on plant-based alternatives of milk and dairy products. The theoretical part presents basic information about vegetarian diets and some vegan and vegetarian foodstuffs. It also summarizes information about calcium’s purpose in human body and provides list of some dietary sources of calcium and its bioavailability …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 2. 2023
  • Vedoucí: RNDr. Pavel Coufalík, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Martin Krobot

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Výživa dospělých a dětí / Výživa dospělých a dětí