Porovnání produktů biodynamického a konvenčního vinařství – Michal Hána
Michal Hána
Bachelor's thesis
Porovnání produktů biodynamického a konvenčního vinařství
The comparison of biodynamic and conventional wine-making products
Abstract:
Tato práce se zabývá porovnáním produktů z biodynamického a konvenčního vinařství. Práce v rámci literárního přehledu charakterizuje a rozlišuje dva systémy režimu produkce a výroby vín. Dále popisuje oba sledované subjekty v rámci klimatických a půdních podmínek, charakteristiky a historie. Experimentální část se věnuje popisu zkoumaných odrůd, definici použitých chemických a senzorických analýz s …moreAbstract:
The aim of this work is to compare the products of biodynamic and conventional wine-making. The literature review section of this work describes two systems of wine production and making. The section further describes both observed systems in the framework of climatic and soil requirements, main characteristics, and their history. The experimental part of this work describes selected varieties, defines …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Reader: Jiří Kopeček, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Kultura vína v oblasti Modrých Hor
Lucie Vraspírová -
Collation of Non-organic and Organic Viticulture in the Czech Republic
Vít Trávníček