Michaela Hanzlíková

Bachelor's thesis

Předfermentační úpravy vína

Pre-fermentation treatments of wine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá různými předfermentačními úpravami vína a je zpracována formou literární rešerše. Je zaměřená jak na klasickou maceraci, tak na její novější formy, které ovlivňují výsledný profil vín. V úvodu první části jsou popsané látky, které jsou obsaženy v moštu, jejichž obsah se vlivem různých macerací mění. Tato práce je hlavně zaměřena na různé druhy macerace, jako je kryomacerace …more
Abstract:
The bachelor's thesis is concerned with various pre-fermentation treatments of wine and is written as literature research. It focuses on classical maceration and its newer forms, which influence the final profile of the wines. In the introduction, the substances contained in the must, which concentration are affected due to different maceration techniques, are described. This work is mainly focused …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 20. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Alice Čížková, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství