Michaela Hanzlíková
Bachelor's thesis
Předfermentační úpravy vína
Pre-fermentation treatments of wine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá různými předfermentačními úpravami vína a je zpracována formou literární rešerše. Je zaměřená jak na klasickou maceraci, tak na její novější formy, které ovlivňují výsledný profil vín. V úvodu první části jsou popsané látky, které jsou obsaženy v moštu, jejichž obsah se vlivem různých macerací mění. Tato práce je hlavně zaměřena na různé druhy macerace, jako je kryomacerace …moreAbstract:
The bachelor's thesis is concerned with various pre-fermentation treatments of wine and is written as literature research. It focuses on classical maceration and its newer forms, which influence the final profile of the wines. In the introduction, the substances contained in the must, which concentration are affected due to different maceration techniques, are described. This work is mainly focused …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Reader: Alice Čížková, Ing.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína
Jan Janušík -
Stabulace bílých vín
Anna Výletová -
Vliv stabulace na aromatický profil odrůdy Ryzlink vlašský
Ondřej Tichý -
Stabulace růžových vín
Lucie Damborská -
Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína
Petra Domanská -
Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína
Jan Janušík