Vliv primární suroviny na výslednou kvalitu sýrů – Bc. Nikola Kourková
Bc. Nikola Kourková
Master's thesis
Vliv primární suroviny na výslednou kvalitu sýrů
The influence of the primary ingredient on the final quality of cheese
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem primární suroviny (kozího mléka) na výslednou kvalitu z ní vyrobených sýrů. V kozím mléku byly stanoveny tyto mikroorganismy: celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, plísně a kvasinky, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, termorezistentní aerobní a anaerobní mikroorganismy. Pasterované kozí mléko obsahovalo větší množství …moreAbstract:
The master´s thesis deals with the effect of the primary ingredient (goat milk) on the final quality cheeses maded from this ingredient. These microorganisms were determined in goat milk: the overal number of microorganisms, coliform bacteria, psychrotrophic microorganisms, fungus and yeasts, lactose-fermenting bacteria, enterococci and thermoresistant aerobic and anaerobic microorganisms. Pasteurized …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Michal Kosař, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka.
Kristýna Chybová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová