Bc. Nikola Kourková

Master's thesis

Vliv primární suroviny na výslednou kvalitu sýrů

The influence of the primary ingredient on the final quality of cheese
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem primární suroviny (kozího mléka) na výslednou kvalitu z ní vyrobených sýrů. V kozím mléku byly stanoveny tyto mikroorganismy: celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, plísně a kvasinky, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, termorezistentní aerobní a anaerobní mikroorganismy. Pasterované kozí mléko obsahovalo větší množství …viac
Abstract:
The master´s thesis deals with the effect of the primary ingredient (goat milk) on the final quality cheeses maded from this ingredient. These microorganisms were determined in goat milk: the overal number of microorganisms, coliform bacteria, psychrotrophic microorganisms, fungus and yeasts, lactose-fermenting bacteria, enterococci and thermoresistant aerobic and anaerobic microorganisms. Pasteurized …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety