Analýza ztrát hmotnosti při gastronomické úpravě hovězího masa – Pavel Hoňka
Pavel Hoňka
Bakalářská práce
Analýza ztrát hmotnosti při gastronomické úpravě hovězího masa
Analysis of weight loss during gastronomic treatment of beef
Anotace:
V této bakalářské práci jsou popisovány účinky tepelných úprav na hovězí maso a vliv na jejich hmotnostní ztráty. Tepelně upraveny byly partie hovězího nízkého roštěnce, vysokého roštěnce a kulaté plece ve dvou odlišných gastronomických zařízeních, a to v horkovzdušné troubě a konvektomatu při tepelné úpravě pečení. Dále byl zkoumán vliv přítomnosti soli na hmotnostních ztrátách.Abstract:
In this bachelor thesis are described the effects of heat treatments on beef and the effect on their weight loss. The low sirloin beef, the high sirloin beef and the round shoulder were cooked in two different gastronomic facilities, in a hot-air oven and combi-oven for heat treatment. Furthermore, the effect of salt on weight loss was invetigated.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hoňka, Pavel. Analýza ztrát hmotnosti při gastronomické úpravě hovězího masa. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hmotnostní ztráty při technologických úpravách vepřového masa
Tereza Novotná -
Vliv způsobu tepelné úpravy na hmotnostní ztráty a senzorickou jakost masa.
Ivana NAVRÁTILOVÁ -
Vliv tepelné úpravy a přídatných látek na hmotnostní ztráty masa
Zuzana ŠEVČÍKOVÁ -
Hmotnostní ztráty masa vlivem tepelné úpravy.
Milena HLÁSNÁ -
Porovnání vybraných jakostních parametrů hovězího masa různých plemen za použití rozdílné tepelné úpravy
Anna Bartošíková