Bc. Pavlína Kopecká
Bakalářská práce
Koření v léčebné výživě
Spices in nutrition therapy
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá kořením a jeho vlivem na lidský organismus. V teoretické části jsou uvedeny obecné poznatky o koření, shrnuty jsou také jejich účinky na lidský organismus a detailněji jsou popsány vybrané druhy koření. Praktická část je zaměřena na zjišťování znalostí cílové skupiny o problematice koření a sledování frekvence konzumace vybraných druhů koření metodou dotazníkového šetření …víceAbstract:
The Bachellor thesis focuses on spices and their influence on the human organism. The theoretical part presents general knowledge about spices, summarizes the individual effects on the human organism and decribes selected types of spices in detail. The practical part focuses on the survey of knowledge of the target group about spices and on the survey of the frequency of consumption of selected types …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/rttp5/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2016
- Vedoucí: Mgr. Jana Spáčilová
- Oponent: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie koření - stanovení a porovnání výskytu významných skupin mikroorganismů ve vzorcích koření - pepře černého celého a pepře černého mletého
Marcela Procházková -
Koření pohledem chemika (nejen)
Veronika Sojáková -
Studium autenticity koření a kořenících přípravků
Václav Štursa -
Didaktická transformace tématu Bylinky neboli zelené koření
Katrin Svobodová -
Minulost, současnost a perspektivy produkce koření v České republice
Ramilia Sibo -
Posouzení vlivu země původu a způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření
Karolína Menoušková -
Nejvýznamnější druhy rostlin využívané jako zelené koření v České republice
Helena Počinková -
Konkurenceschopnost vybrané kategorie produktů koření a kořenících směsí v maloobchodě
Alena Hubáčková