Lenka Zbořilová

Bakalářská práce

Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy

Contamination of Raw Milk by Pathogenic Microorganisms
Anotace:
Bakalářská práce ve svém úvodu charakterizuje vlastnosti kravského mléka a popisuje rozdíl mezi mlékem lidským a kravským. V dalších částech se zaměřuje na hygienu mléka a příčiny kontaminace, a také na způsob odběru vzorků pro stanovení mikrobiální kvality. Práce se dále zabývá patogenními mikroorganismy, popisuje problematiku zánětu mléčné žlázy a zmiňuje přípravky používané k léčbě mastitidy. V …více
Abstract:
In the introduction of thesis the characteristics of cow milk are described and also differen-ces between human and cow's milk. The subsequent chapters of the thesis are focused on milk hygiene and the courses of milk contamination and also on the method of taking samples of milk for the determination of microbial quality. The thesis further describes pathogenic microorganisms of cattle which are connected …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zita Bastlová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zbořilová, Lenka. Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy. Kroměříž, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků