Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy – Lenka Zbořilová
Lenka Zbořilová
Bakalářská práce
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Contamination of Raw Milk by Pathogenic Microorganisms
Anotace:
Bakalářská práce ve svém úvodu charakterizuje vlastnosti kravského mléka a popisuje rozdíl mezi mlékem lidským a kravským. V dalších částech se zaměřuje na hygienu mléka a příčiny kontaminace, a také na způsob odběru vzorků pro stanovení mikrobiální kvality. Práce se dále zabývá patogenními mikroorganismy, popisuje problematiku zánětu mléčné žlázy a zmiňuje přípravky používané k léčbě mastitidy. V …víceAbstract:
In the introduction of thesis the characteristics of cow milk are described and also differen-ces between human and cow's milk. The subsequent chapters of the thesis are focused on milk hygiene and the courses of milk contamination and also on the method of taking samples of milk for the determination of microbial quality. The thesis further describes pathogenic microorganisms of cattle which are connected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zbořilová, Lenka. Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy. Kroměříž, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami
Jarmila Šuláková -
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
Snížení mikrobiální kontaminace zvířecích exkrementů vermikompostováním
Ester Převorová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová