Impulzivita a kognitivní selhání jako prediktory stravovacích rysů – Bc. Barbora Šmídová
Bc. Barbora Šmídová
Diplomová práce
Impulzivita a kognitivní selhání jako prediktory stravovacích rysů
Impulsivity and cognitive failures as predictors of appetitive traits
Anotace:
Stravovací rysy jsou relativně stabilní predispozice, které určují výsledné stravovací chování, zejména množství přijímané potravy a citlivost na stravovací podněty. Jsou ovlivňovány mimo jiné seberegulací a s ní souvisejícími proměnnými, jako je impulzivita a kognitivní selhání. Práce zkoumající vztah mezi impulzivitou a kognitivními selháními na jedné straně a stravovacími rysy na straně druhé u …víceAbstract:
Appetitive traits are relatively stable predispositions towards food which influence eating behaviour, especially amount of food we eat and food cue responsiveness. Appetitive traits are influenced by, among other things, self-regulation and with self-regulation-related variables such as impulsivity and cognitive failures. There is currently no research focusing on the relationship between impulsivity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 12. 2020
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/dlp0q/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 2. 2021
- Vedoucí: Mgr. Tatiana Malatincová, Ph.D.
- Oponent: doc. PhDr. Iva Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Psychologie / Psychologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.