Michal Feix
Master's thesis
Bezpečnost potravin v obchodních řetězcích
Food safety in retail chains
Abstract:
Teoretická část se zabývá principy bezpečnosti potravin. Jeden z principů je doplněn podkapitolou o systému RASFF a vlivu technologií na bezpečnost potravin. Popsány jsou legislativní požadavky a nejvýznamnější systémy k zajištění bezpečnosti potravin. Přiblíženy jsou systémy HACCP, IFS a BRC. Praktická část je věnována analýze systému zajištění bezpečnosti potravin ve vybraném obchodním řetězci. Je …moreAbstract:
The theoretical part of the diploma work contains key principles of food safety. It includes the chapter about RASFF system and nanotechnology in food safety. Next part is about chosen food safety systems HACCP, IFS and BRC. In the practical part there is the analysis of the food safety system in the retail chain and the proposal for the more efficient one.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 9. 2008
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/8906
Thesis defence
- Date of defence: 12. 2. 2009
- Supervisor: Alena Plášková
- Reader: Helena Kořánová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/8906
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme / field:
Ekonomika a management / Podniková ekonomika a management
Theses on a related topic
-
Bezpečnost potravin a dodržování bezpečnostních předpisů ve vybraném hotelu
Ademi Akhmetova -
Informační centrum bezpečnosti potravin jako součást systému kontroly potravin v ČR.
Pavla HENDRYCH JÍROVÁ -
Evropská úprava bezpečnosti potravin
Zdeňka Cejpková -
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Veronika Krejčová -
Bezpečnost potravin při dovozu ze třetích zemí
Olga ZUZAŇÁKOVÁ -
Bezpečnost potravin při dovozu ze třetích zemí
Olga ZUZAŇÁKOVÁ -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Zhodnocení vybraných šetrných zpracovatelských technologií na kvalitu a bezpečnost potravin
Jana Halamová