Bc. Jakub Hrdý

Diplomová práce

Porovnání metod izolace a detekce virů z pitné a užitkové vody

Comparison between methods to isolate and detect viruses from drinking water and water for industrial purposes
Anotace:
Šíření virů způsobujících alimentární infekce nejčastěji probíhá prostřednictvím mezilidského kontaktu, významný podíl na jejich šíření má však i přenos prostřednictvím kontaminované vody, která může být následně zdrojem sekundárních kontaminací potravin. Metody pro izolaci a detekci virů tak hrají klíčovou roli při průkazu těchto patogenů a při stanovení případných rizik, která se pojí s užíváním …více
Abstract:
The spread of foodborne viruses occurs most often through interpersonal contact. A significant share of their transmission has, however, transmission through contaminated water which can then be additionally a source of a secondary contamination of food. The methods for the isolation and detection of these viruses play a key role in detection of these pathogens and in determination of the potential …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2015
  • Vedoucí: Mgr. Petra Vašíčková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta