Schopnost pivovarských kvasnic snižovat obsah biogenních aminů – Bc. Barbora Němcová
Bc. Barbora Němcová
Master's thesis
Schopnost pivovarských kvasnic snižovat obsah biogenních aminů
The Ability of Brewing yeast to Decrease Biogenic Amine Content
Abstract:
Tato práce se zabývá metabolizmem pivovarských kmenů kvasinek, konkrétně jejich schopností degradovat nebo naopak produkovat biogenní aminy (BA). Zmíněné schopnosti byly sledovány za podmínek in vitro v různě suplementovaných mediích. Média Malt bujóny a minerální média byla v různých koncentracích obohacena o aminokyseliny 0,3 % (w/v) (arginin, histidin, tyrozin a fenylalanin), BA 0,07 % (w/v) (tyramin …moreAbstract:
This thesis deals with metabolism of brewer´s yeast strains, more preciously with their abilities to degrade or produce biogenic amines (BA). The mentioned abilities were observed in vitro in different supplemented media. Media MALT Broth and mineral medium were enriched with different combinations of certain amino acids 0,3 % (w/v) arginine, histidine, tyrosine and phenylalanine, BA 0,07 % (w/v) …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Němcová, Barbora. Schopnost pivovarských kvasnic snižovat obsah biogenních aminů. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Jakub Janota -
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
Zuzana Haasová -
Vliv kmene pivovarských kvasinek na finální kvalitu piva
Ivana Nevrtalová