Hodnocení výtěžnosti při výrobě vepřového uzeného masa – Bc. Kateřina BLAHOVÁ
Bc. Kateřina BLAHOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení výtěžnosti při výrobě vepřového uzeného masa
Evaluation of yield in the production of smoked pig meat
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na hodnocení výtěžnosti jednotlivých svalových partií vepřového uzeného masa. Z vepřového masa byla použita kýta, krkovice a kotleta. Tyto části vepřového masa byly nastříknuty čtyřmi druhy láků od různých firem a byla měřena výtěžnost po tepelné úpravě uzením teplým kouřem. Výsledky byly použity pro optimalizaci reálných postupů pro firmu KMS s.r.o Hluk.Abstract:
The thesis is focused on pork?s retention capability. The objects of interest were three basic kinds of pork: ham, chop and neck. All kinds were injected by four kinds of the brine from different suppliers. Retention?s capability was evaluated after smoking procedure. The main criterion was weight?s increment after all procedures. The results will be used for optimization of real procedures at company …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2011
Identifikátor:
22599
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BLAHOVÁ, Kateřina. Hodnocení výtěžnosti při výrobě vepřového uzeného masa. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 17. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium tepelných vlastností masa a masných výrobků
Kateřina Matyášová -
Spotřebitelské preference masa kanečků
Marcela Nedvídková -
Vliv způsobu kastrace na charakteristiky vepřového masa
Bronislav Polcar -
Cenový vývoj na trzích výrobkové vertikály vepřového masa v ČR
Vladimír Pelaj -
Charakter tržního prostředí komodity vepřové maso
Sabina Kraváčková