Eliška Trnková

Bakalářská práce

Potravinové intolerance

Food intolerance
Anotace:
Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma potravinové intolerance. Pojednává o potravinových intolerancích obecně, o jejich mechanismech, projevech, diagnostice a rozdílu mezi potravinovou intolerancí a alergií. Dále se věnuje jednotlivým intolerancím, konkrétně intoleranci laktózy, neceliakální glutenové senzitivitě a některým méně běžným intolerancím, jako jsou intolerance histaminu, salicylátů …více
Abstract:
This bachelor thesis is a literary research on the topic of food intolerance. It deals with food intolerances in general, their mechanisms, manifestations, diagnosis, and the difference between food intolerance and allergies. It also addresses individual intolerances, namely lactose intolerance, non-celiac gluten sensitivity, and some less common intolerances such as intolerance of histamine, salicylates …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Trnková, Eliška. Potravinové intolerance. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin