Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků – Bc. Dominika KACZOROVÁ
Bc. Dominika KACZOROVÁ
Diplomová práce
Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků
Analysis of the nutritional composition of Cannabis sativa and hemp products
Anotace:
Konopí seté (Cannabis sativa L.) je velice perspektivní rostlina díky zemědělskému, průmyslovému a medicinálnímu využití. Teoretická část diplomové práce se zabývá využitím konopí setého v potravinářství a nutričním složením konopných potravinových výrobků. V potravinářství jsou zejména využita semena technického konopí, která obsahují všechny esenciální aminokyseliny a mají unikátní složení esenciálních …víceAbstract:
Cannabis sativa L. is a very perspective plant due to its agronomical, industrial and medicinal use. The theoretical part of the diploma thesis is about the use of Cannabis sativa in the food industry and the nutritional composition of hemp food products. In the food industry, the hemp seeds are mainly used and they contain all essential amino acids and have a unique composition of essential omega …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Petr Tarkowski, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KACZOROVÁ, Dominika. Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků. Olomouc, 2019. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Využití produktů ze zpracování konopí ve výživě kapra obecného (Cyprinus carpio L.).
Ondřej Palíšek -
Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin
Petra VOJTÍŠKOVÁ -
Kvalita proteinu u sardinek a šprotů po tepelné úpravě
Eva Hanzalová -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Anna Jílková -
Studiu klíčivosti a vzcházivosti semen technického konopí
Veronika ŘEZÁČOVÁ -
Nutriční a technologická kvalita semen konopí setého
Jaroslava PŮLPYTLOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva