Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů – Bc. Jarmila SEKYROVÁ
Bc. Jarmila SEKYROVÁ
Diplomová práce
Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů
Comparison of chemical and senzory properties of exotic and domestic honeys
Anotace:
Práce se zabývá problematikou včelího medu, jenž má značný význam ve výživě. V teoretické části byly popsány jeho základní fyzikálně-chemické vlastnosti. Byly také popsány druhy medu. Řešena byla také problematika falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány …víceAbstract:
The thesis deals with issue of bee honey, which has great importance in nutrition. In the theoretical part of the work, I have described its fundamental physico-chemical properties. Moreover, I have distinguished various types of honey. The thesis has been also concerned with honey falsification, and it has been discussed the way of its authentication. The practical part includes the analysis of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
21593
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SEKYROVÁ, Jarmila. Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.
Lucia LOUTOCKÁ -
Kvalita medu v závislosti na jeho původu
Alena Třísková -
Statistická analýza vývoje včelařství v České republice a jeho perspektivy
Natálie Elizeus -
Den nye ordklasseinndelingen i norsk, med spesielt fokus pa pronomen og determinativ og en sammenligning med det engelske og det slovakiske systemet
Pavol Seriš -
Michael Stavarič im Dialog mit H. C. Artmann: Ein Vergleich der Lyrikbände "in an schwoazzn kittl gwicklt" und "med ana schwoazzn dintn"
Alžběta Stavělová -
Samernas liv i Sverige och Ryssland: en analys av utvalda aspekter med fokus på kolonisation, politisk representation och samtida problem
Blanka Maršálková -
Med - výroba, prodej a využití včelích produktů v gastronomii
Lenka Vorlíčková -
Möjligheter till stöd för personer med autism i Sverige enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Veronika Clausová