Hana Gabrielová

Bachelor's thesis

Stanovení obsahu vitamínu C v jahodách

Determination of vitamin C content in strawberry
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením obsahu vitamínu C v čerstvých jahodách a v jahodách různým způsobem konzervovaných (sušených, lyofilizovaných a mrazených). Cílem bylo zjistit, jak různé způsoby konzervace ovlivňují množství tohoto důležitého vitamínu. Pro analýzu byla použita metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie se spektrofotometrickou detekcí. Výsledky této práce prokázaly nepříznivý …viac
Abstract:
This bachelor's thesis focuses on determining the content of vitamin C in fresh strawberries and strawberries preserved in various ways (dried, lyophilized, and frozen). The aim was to find out how different preservation methods affect the amount of this important vitamin. High-performance liquid chromatography with spectrophotometric detection was used for the analysis. The results of this study demonstrated …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2024
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Gabrielová, Hana. Stanovení obsahu vitamínu C v jahodách. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická