Bakterie ve sladařském a pivovarském provozu – Bc. Kateřina Křesalová
Bc. Kateřina Křesalová
Bachelor's thesis
Bakterie ve sladařském a pivovarském provozu
Bacteria in malt-house and brewery plant
Anotácia:
Pivo je alkoholický nápoj s relativně vysokou mikrobiologickou stabilitou. Hořké chmelové látky, alkohol, oxid uhličitý, nízké pH, nízký obsah živin a kyslíku jsou faktory zabraňující rozvoji většiny mikroorganizmů včetně patogenních. V různých fázích výroby piva (v závislosti na obsahu živin, podmínkách prostředí a zdrojích kontaminace) se mohou vyskytovat a uplatnit různé bakteriální druhy. Cílem …viacAbstract:
Beer is an alcoholic beverage with relatively high microbiological stability. Bitter hop compounds, alcohol, carbon dioxide, low pH, low contents of nutrient and oxygen are factors limiting the growth of most of the microorganisms, including pathogens. Several species of bacteria can occur in different phases of beer processing (in dependence on nutrient content, environmental conditions and sources …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/w4sts/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
- Vedúci: RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Experimental Biology / Special Biology
Práce na příbuzné téma
-
Anaerobní střevní bakterie a jejich význam
Žaneta Padevětová -
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai -
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai -
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Zbyněk Zemánek -
Možnosti uplatnění probiotických kultur při výrobě piva
Martin Slovák -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení v procesu výroby piva
Kristýna Zapletalová -
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Zbyněk Zemánek