Bc. Kateřina Křesalová

Bakalářská práce

Bakterie ve sladařském a pivovarském provozu

Bacteria in malt-house and brewery plant
Anotace:
Pivo je alkoholický nápoj s relativně vysokou mikrobiologickou stabilitou. Hořké chmelové látky, alkohol, oxid uhličitý, nízké pH, nízký obsah živin a kyslíku jsou faktory zabraňující rozvoji většiny mikroorganizmů včetně patogenních. V různých fázích výroby piva (v závislosti na obsahu živin, podmínkách prostředí a zdrojích kontaminace) se mohou vyskytovat a uplatnit různé bakteriální druhy. Cílem …více
Abstract:
Beer is an alcoholic beverage with relatively high microbiological stability. Bitter hop compounds, alcohol, carbon dioxide, low pH, low contents of nutrient and oxygen are factors limiting the growth of most of the microorganisms, including pathogens. Several species of bacteria can occur in different phases of beer processing (in dependence on nutrient content, environmental conditions and sources …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
  • Vedoucí: RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie