FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII – Petr Žižlavský
Petr Žižlavský
Bakalářská práce
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Anotace:
Práce definuje pojem funkční potravina, jaké jsou hlavní funkční potraviny a co jsou jejich benefity. Jaké jsou výživové trendy dnešní doby. Jejich kladný vliv či negativa. Po vymezení pojmů a definování druhů funkčních potravin následuje rozebrané dotazníkové šetření. S hlavním zaměřením, na povědomí lidí o funkčních potravinách, jejich preference ve stravování, co je pro ně strava jako taková a …víceAbstract:
The thesis defines the term functional food, what are the main functional foods and what are their benefits. What are the nutritional trends of today. Their positive influence or negative. After defining the terms and defining the types of functional foods, a questionnaire survey is followed. With the main focus, on people's awareness of functional foods, their preferences in eating, what diet is for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021
Identifikátor:
http://theses.cz/id/1dgrao/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2021
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Bakalářský studijní program:
Management hotelnictví a cestovního ruchu (6501R027)
Práce na příbuzné téma
-
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Nikola NACHÁZELOVÁ -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
Funkční potraviny
Dana PLÍŠKOVÁ -
Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny
Petr MRÁZ -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Jana ZÍDKOVÁ -
Funkční potraviny
Petr Zíma -
Životní styl profesionálních tanečníků
Jana Fuchsová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Sellnerová, N.
29. 9. 2021