Petr Žižlavský
Bachelor's thesis
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Abstract:
Práce definuje pojem funkční potravina, jaké jsou hlavní funkční potraviny a co jsou jejich benefity. Jaké jsou výživové trendy dnešní doby. Jejich kladný vliv či negativa. Po vymezení pojmů a definování druhů funkčních potravin následuje rozebrané dotazníkové šetření. S hlavním zaměřením, na povědomí lidí o funkčních potravinách, jejich preference ve stravování, co je pro ně strava jako taková a …moreAbstract:
The thesis defines the term functional food, what are the main functional foods and what are their benefits. What are the nutritional trends of today. Their positive influence or negative. After defining the terms and defining the types of functional foods, a questionnaire survey is followed. With the main focus, on people's awareness of functional foods, their preferences in eating, what diet is for …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2021
Identifier:
http://theses.cz/id/1dgrao/
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2021
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Bachelor programme:
Management hotelnictví a cestovního ruchu (6501R027)
Theses on a related topic
-
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Nikola NACHÁZELOVÁ -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
Funkční potraviny
Dana PLÍŠKOVÁ -
Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny
Petr MRÁZ -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Jana ZÍDKOVÁ -
Funkční potraviny
Petr Zíma -
Životní styl profesionálních tanečníků
Jana Fuchsová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Folders
Files
Sellnerová, N.
29/9/2021