Spacial Factors of Craft Breweries Business Performance – Kristýna Sůvová
Kristýna Sůvová
Bachelor's thesis
Spacial Factors of Craft Breweries Business Performance
Prostorové faktory podnikové výkonnosti řemeslných pivovarů
Abstract:
Cílem této práce je představit seznam prostorových a dalších faktorů a prozkoumat jejich vliv na výkonnost podnikání minipivovarů (s výrobou do 10 000 hl piva ročně) v České republice. V úvahu je bráno šest faktorů zahrnující počet obyvatel regionu, v němž pivovar působí, demografické údaje, regionální HDP, umístění v hlavním městě nebo mimo něj, velikost a stáří podniku. Je provedena vícenásobná regresní …moreAbstract:
Aim of this thesis is to introduce a list of spatial and additional factors and examine their influence on the business performance of microbreweries (with production of up to 10 000 hl of beer per year) in the Czech Republic. Six factors are considered including population of the brewery’s region, demographics, regional GDP, location in or out of the capital, size and age of business. Multiple regression …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024
Identifier:
https://vskp.vse.cz/eid/92656
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2024
- Supervisor: Mojmír Sabolovič
- Reader: Otakar Kšír
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/92656
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme:
Management
Theses on a related topic
-
The impact of digital transformation – how digital transformation influences the business performance of the manufacturing industry
Anna-Maria Wassermann -
Lokální minipivovar - perspektivou místní komunity
Martin FETTER -
Návrh vhodných doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti pro vybraný minipivovar
Kamila Kolajová -
Návrh online marketingové komunikace pro minipivovar
Adéla Zachová -
Komunikační strategie pro nově vzniklý minipivovar
Filip Bártek -
Minipivovar s restaurací
Natálie Mikasová -
Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Sklárna a minipivovar Novosad & syn Harrachov s. r. o. Czech Republic
Filip Tomanka -
Minipivovar a penzion v Janově
Jindřich Vojtasík