Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů – Ing. Miroslava VALNÁ
Ing. Miroslava VALNÁ
Master's thesis
Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů
Determination of the characteristic aromatic substances in selected spirits
Anotácia:
V diplomové práci jsou sledovány aromatické látky ve vybraných ovocných destilátech. V teoretické části je pojednáno o základních principech výroby lihovin a jejich legislativním rámci, o surovinách pro výrobu destilátů, o kvašení a destilaci, o zrání a stárnutí lihovin, o chemickém složení destilátů, o principech a metodách stanovení aromatických látek, o hodnocení lihovin, o vadách destilátů a dále …viacAbstract:
The master thesis monitors aromatic substances in selected fruit spirits. The theoretical part deals with the fundamental principles of spirits production and their legislative framework, the raw materials for production of spirits, the fermentation and distillation, maturation and ageing of spirits, the chemical composition of distillates, the principles and methods of determination aromatic substances …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14808
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VALNÁ, Miroslava. Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti snížení obsahu mastných kyselin v olejích a esterech
Martin Kerlín -
Vliv zařazení esterů mastných kyselin do diet vykrmovaných kuřat
Karolína Petrová -
Syntéza nových typů roztokových akrylátových kopolymerů obsahujících bio-monomery na bázi methyl esterů mastných kyselin
Jakub Horák -
Kinetika degradace MCPD esterů mastných kyselin v rostlinných olejích
Antonín Hanuš -
Epoxidace esterů nenasycených mastných kyselin
Ema Jiroušková -
Esterifikace směsí mastných kyselin bioethanolem s anorganickými heterogenními katalyzátory
Ludmila SKÁLOVÁ -
Příprava směsi metyl a butyl esterů mastných kyselin
Bohdan Hrušat -
Charakterizace esterů vyšších mastných kyselin v lidském pachu
Karolína Paroulková