Stanovení termotolerantních druhů Campylobacter spp. v potravinách – Bc. Jana Zsoldosová
Bc. Jana Zsoldosová
Master's thesis
Stanovení termotolerantních druhů Campylobacter spp. v potravinách
The determination of thermotolerant Campylobacter spp. in food
Abstract:
Kampylobakterióza je podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin jedním z nejčastějších celosvětově rozšířených alimentárních onemocnění způsobující gastroenteritidy. Česká republika patří na první příčky s nejvyšším výskytem kampylobakteriózy. Tato práce se zabývá stanovením termotolerantních druhů Campylobacter spp. ve vzorcích drůbežích a vepřových jater, drůbežích čtvrtek a syrového mléka. Z …moreAbstract:
Campylobacteriosis is according to European Food Safety Authority one of the most advanced worldwide foodborne disease causing gastroenteritis. The Czech republic ranks at number one in the highest incidence of campylobacteriosis. This thesis deals with the determination of thermotolerant Campylobacter spp. in samples of poultry and pork liver, in chicken and raw milk. From total number of 50 samples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Martina Kosařová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže
Štěpánka Kruntorádová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights