Stanovení termotolerantních druhů Campylobacter spp. v potravinách – Bc. Jana Zsoldosová
Bc. Jana Zsoldosová
Diplomová práce
Stanovení termotolerantních druhů Campylobacter spp. v potravinách
The determination of thermotolerant Campylobacter spp. in food
Anotace:
Kampylobakterióza je podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin jedním z nejčastějších celosvětově rozšířených alimentárních onemocnění způsobující gastroenteritidy. Česká republika patří na první příčky s nejvyšším výskytem kampylobakteriózy. Tato práce se zabývá stanovením termotolerantních druhů Campylobacter spp. ve vzorcích drůbežích a vepřových jater, drůbežích čtvrtek a syrového mléka. Z …víceAbstract:
Campylobacteriosis is according to European Food Safety Authority one of the most advanced worldwide foodborne disease causing gastroenteritis. The Czech republic ranks at number one in the highest incidence of campylobacteriosis. This thesis deals with the determination of thermotolerant Campylobacter spp. in samples of poultry and pork liver, in chicken and raw milk. From total number of 50 samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Martina Kosařová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže
Štěpánka Kruntorádová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse
Název
Vložil
Vloženo
Práva