Potraviny podporující střevní mikrobiotu – Kristýna JAROLÍMOVÁ
Kristýna JAROLÍMOVÁ
Bachelor's thesis
Potraviny podporující střevní mikrobiotu
Food supporting the intestinal microbiota
Anotácia:
Strava je důležitým faktorem, který ovlivňuje složení a funkci střevní mikrobioty. Cílem bakalářské práce bylo prostřednictvím dotazníkového šetření vyhodnotit možný vliv zastoupení potravin ve stravě na střevní mikrobiotu. Celkem bylo získáno 753 dotazníků. Bylo zjištěno, že většina respondentů (89 %) se domnívá, že mikroorganismy jsou významné z hlediska správného trávení. Ženy konzumují více ovoce …viacAbstract:
Diet is an important factor that affects the composition and function of the gut microbiota. The aim of this bachelor thesis was to evaluate the possible influence of food representation in the diet on gut microbiota through a questionnaire survey. A total of 753 questionnaires were obtained. It was found that the majority of respondents (89%) believe that microorganisms are important for proper digestion …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JAROLÍMOVÁ, Kristýna. \textit{Potraviny podporující střevní mikrobiotu}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture and Technology. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/1f3ff3/.
Jak správně citovat práci
JAROLÍMOVÁ, Kristýna. Potraviny podporující střevní mikrobiotu. České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyBachelor programme / odbor:
Agriculture / Agricultural Ecology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce
Michaela BEEROVÁ -
Informovanost veřejnosti o rezistenci mikroorganismů k antibiotikům
Tereza ŠEVČÍKOVÁ -
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
Střevní mikrobiota jako faktor vzniku obezity
Pavla Štoková
Názov
Vložil
Vložené
Práva