Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu – Sabina Zalabáková
Sabina Zalabáková
Bachelor's thesis
Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu
Influence of cultivar and production system on patogenicity of Bremia lactucae and on yield and its quality
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce bylo ověřit na vybraném sortimentu salátu vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu. Pro realizaci pokusu byly zvoleny 2 odrůdy hlávkového salátu: ´Adinal´ a ´Dětenická atrakce´ a dvě odrůdy ledového salátu: ´Stamir´ a ´Tarzan´. Pokus byl uskutečněn na Demonstrační a výzkumné stanici v Praze Troji. Výsadba na pozemek probíhala ve …viacAnotácia:
řičemž tato průměrná hodnota byla nejvyšší, pokud ji srovnáme i s podzimním pokusem. Průkazně nejnižší hodnoty napadení rostlin měla odrůda ´Adinal´ 2,05 % pěstována v ekologické produkci v infikované variantě u podzimního pokusu, přičemž rozdíl mezi průměrnými hodnotami u infikované a kontrolní varianty není statisticky průkazný a nejvyšší průměrná hodnota u podzimního pokusu byla naměřena u odrůdy …viacAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to evaluate the effect of cultivar and production system of the chosen lettuce range on the pathogen Bremia lactucae development and lettuce yield and quality. Within the experiment there were two cultivars of green lettuce examined: 'Adinal' and 'Dětenická atrakce' and two cultivars of iceberg lettuce examined: 'Stamir' and 'Tarzan'. The experiment was established …viacAbstract:
case of the spring experiment, the average value of infected plants ranged from 30.46 % ('Tarzan' cultivar, organic production, non-inoculated variant) to 53,05 % ('Dětenická atrakce' cultivar, integrated production, inoculated variant). This average value was the highest when compared to the autumn experiment. The lowest infection level 2,05 % was found in 'Adinal' cultivar grown in the organic production …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Bc. Martin Koudela, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZALABÁKOVÁ, Sabina. \textit{Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/1f9gop/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Horticulture / Horticulture
Práce na příbuzné téma
-
Assessment of Post-Harvest Management System of Cassava Production in Ogun State, Nigeria.
Korede Olamide Sangodare -
Analysis of sustainability of production processes and proposal of indicators of sustainable development in forest bioeconomy
Isaac Nyarko -
Variabilita fenotypu a odolnosti k Bremia lactucae Regel u souboru genotypů Lactuca serriola L. z Chile a Argentiny
Lukáš BLAŽEK -
Hodnocení odrůdového sortimentu salátu v podmínkách ekologické produkce
Tomáš Kremláček -
Zhodnocení výnosu, kvality a zdravotního stavu salátu (Lactuca sativa L.) v různých systémech produkce
Michaela Dolenská -
Zhodnocení výnosu, kvality a zdravotního stavu salátu v různých systémech produkce
Veronika Mrázková -
Vliv kontaminace diklofenaku na obsahové látky v listech lociky seté
Markéta Marešová
Názov
Vložil
Vložené
Práva