Kateřina Koutská
Bakalářská práce
Mléčná užitkovost dojných ovcí
Milk production of dairy sheep
Anotace:
V literární části práce je nejdříve vysvětlován význam ovčího mléka v lidské výživě. Následně byla popsána mléčná žláza a její produkce mleziva a mléka. Součástí této kapitoly je také charakteristika nejdůležitějších komponentů mléka. V souvislosti s produkcí mléka jsou zmíněny také správné techniky dojení. Práce je situovaná na velikost a systém chovu ve spojitosti s produkcí mléka, proto je další …víceAbstract:
First of all I would like to explain the importance of sheep's milk in human nutrition. I then deal with the description of the milk gland and its production of colostrum and milk. Part of this chapter is also the characteristic of the most important components of milk. In relation to milk production, I would also like to mention the right milking techniques. My work is based on the size and breeding …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Milena Fantová, CSc.
- Oponent: Renata Toušová, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Analýza výskytu somatických buněk v mléce ve vybraném chovu ovcí a koz
Václava Kohoutová -
Analýza chovu zájmových plemen ovcí
Ludmila Lejsalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva