Mgr. Eva Šebestová

Bakalářská práce

Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam

Source of inulin in food and its dietetic importance
Anotace:
Inulin je polysacharid složený z jednotek fruktózy. Inulin je zasobní polysacharid některých rostlin, nejvíce je obsažen v rostlinách z čeledi hvězdicovitých(Asteraceae). Inulin odolává enzymům gastrointestinálního traktu, je metabolizován až bakteriemi tlustého střeva. Pro své charakteristické vlastnosti je inulin přidáván do některých druhů potravin a tím snižuje jejich energetickou hodnotu. Inulin …více
Abstract:
Inulins are polymers mainly comprised of fructose. Inulins are group of naturally occuring polysacharides produced by many types of plants, such as plants of Compositae family. Inulin is indigestible by the human enzymes. It is only in the colon that bacteria metabolise inulin. Inulin is used increasingly in food, because of unusual nutritional characteristics. Nutritionally, it is considered a form …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2007
  • Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
  • Oponent: MVDr. Halina Matějová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Výživa člověka

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.